Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «تابناک»، اسما صابری، کارشناس روان‌شناسی و نوروتراپیست در روزنامه خراسان نوشت: یکی از تاثیرات کرونا بر جامعه را می‌توان کمرنگ شدن یک سری تعارف‌ها یا عادت‌ها دانست، مانند دست‌دادن، روبوسی کردن، برگزاری مراسم مختلف که بعضی‌هایشان به دلیل چشم‌و ‌هم چشمی هزینه های زیادی بر دوش برگزارکنندگان می‌گذاشت و هدیه دادن.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع حضور کرونا در جامعه باعث حذف چرخه‌ای از رفتارهایی شده است که بعضی‌هایشان قبلا بدون هیچ فکری همواره وجود داشتند بنابراین می‌توان به آن‌ها عادت گفت. جالب است که بدانید با حذف این چرخه‌ها اکنون درباره بعضی از آن عادت‌ها شروع به تفکر کردیم. در این بین و به تازگی در فضای‌مجازی، کارت عروسی در حال انتشار است که در آن شماره کارت بانکی ذکر و تاکید شده است بعد از واریز وجه هدیه با فلان شماره تماس بگیرید و اطلاع دهید. این رفتار ممکن است دارای علت‌های مختلف باشد که تصمیم داریم آن‌ها را بررسی کنیم تا بدانیم زمانی که با چنین کارتی روبه‌رو می شویم، واکنش مناسب چیست و از طرف دیگر، چاپ چنین کارتی درست است یا خیر؟

هدیه دادن خوب است اما ...

قبل از هر چیز باید بدانید که منظور از رفتار سالم، رفتاری است که به خودمان و دیگران آسیب وارد نکند، چه در زمان حال و چه در آینده، با فکر انجام شود. بعضی از ما به واسطه تعارفات، همواره وارد بازی‌هایی شدیم که به دلیل عادت انجام می‌شود و پشت آن‌ها تفکری وجود ندارد. این رفتارها باعث شده‌اند برای خودمان و دیگران اختلال ایجاد کنیم. برای مثال بعضی افراد عروسی می‌گیرند و یک به یک هدیه‌هایی را که در آن مراسم داده می‌شود روی یک کاغذ می نویسند که چه فردی، چقدر هدیه داده است و حتی فیلم‌برداری می‌کنند تا در مراسم دیگری جبران کنند. این رفتار مشخصا سالم نیست چون همیشه یک طرف باید منتظر باشد تا مراسمی برگزار کند تا بلکه دیگری هدیه‌ای را که قبلا پرداخت کرده است، جبران کند. این‌که چشمی منتظر وجود دارد، به مرور زمان خسته کننده است و زمانی که حس کنیم دیگری به اندازه کافی جبران نکرده است، باعث عصبانیت خواهد شد. بنابراین هدیه دادن و هدیه گرفتن قطعا ایرادی ندارد و حتی توصیه هم می‌شود اما داشتن چنین نگاهی به این موضوع ، ناسالم به نظر می‌رسد.

باید با قلب‌مان هدیه بدهیم

بعضی از ما گاهی دست به تعارفات می‌زنیم چون نمی‌توانیم نه بگوییم یا برای‌مان نگران کننده است که وقتی اسم افرادی که هدیه می‌دهند خوانده می‌شود، جزو آن‌ها نباشیم. می‌ترسیم در نگاه دیگران دوست‌داشتنی به نظر نرسیم. وقتی با قلب‌مان هدیه نمی‌دهیم بلکه فقط برای نگاه دیگران است، منتظر می‌مانیم تا روز دیگری آن را جبران کنند که همین موضوع برای‌مان دردسرساز خواهد شد. با انجام چنین رفتارهایی از هم دور می‌شویم و صمیمیت بین افراد کمتر می‌شود. وقتی انرژی را که باید صرف صمیمیت و لذت بردن کنیم صرف دو دو تا چهارتا می‌کنیم یعنی فاصله را انتخاب کردیم. به طور کلی، عبارت‌هایی که روی این کارت عروسی نوشته شده است، حس خوبی به دیگران منتقل نخواهد کرد و توصیه نمی‌شود.
اطرافیان هدیه‌شان را بدهند
چقدر زیباست شما به عنوان فامیل، دوست و آشنا، برای عروس و دامادی که به دلیل کرونا نتوانسته اند مراسم برگزار کنند، هدیه‌ای را در نظر بگیرید تا در این شرایط سخت اقتصادی، کمک مالی هم به آن‌ها شود. قطعا آن‌ها هم این لطف شما را فراموش نخواهند کرد.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: علائم کرونا طرح وان مذاکرات سودان و اسرائیل انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 جو بایدن دونالد ترامپ ویروس کرونا ازدواج مراسم عروسی هدیه علائم کرونا طرح وان مذاکرات سودان و اسرائیل انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 جو بایدن دونالد ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۸۴۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید زعفران ۷۰ درصد افت پیدا کرده است/صادرات با نام دیگران

به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس برآوردها هر ماه ۱۰ تن زعفران به صورت قاچاق از کشور خارج می‌شود. علی حسینی گازار، عضو هیأت رییسه شورای ملی زعفران درباره صحت این موضوع به مهر گفت: قاچاق نمی‌تواند آمار داشته باشد چون اگر رسمی است چرا مانع آن نمی‌شوند. اعداد ذکر شده برآوردی اعلام می‌شود. به عنوان مثال صادرات رسمی به‌اضافه مصرف داخل با توجه به حجم کشت، عدد قاچاق برآورد می‌شود. اگر موانع صادراتی برداشته و صادرات شفاف انجام شود قاچاق هم برچیده می‌شود.

قاچاق قانونی

وی افزود: تعهد ارزی صادرکننده را ملزم می‌کند ارز را ۱۰ تا ۱۵ درصد کمتر از نرخ بازار آزاد به بانک مرکزی تحویل دهد که این خود گلایه‌هایی را به وجود آورده است. ضمن اینکه برای تحویل و دریافت پول هم به دلیل تحریم مشکلات بسیاری وجود دارد.

وی با اشاره به صادرات زعفران به افغانستان تصریح کرد: سالانه ۲۰ تا ۳۰ تن زعفران به شکل قانونی به افغانستان صادر می‌شود که باید پرسید آیا این کشور مصرف کننده این حجم زعفران است؟ علاوه بر اینکه کشاورزان این کشور به کمک پیاز زعفران ایرانی خود نیز تولید دارند.

حسینی گازار در توضیح بیشتر عنوان کرد: افغانستان با اجازه رسمی وزارت فلاحت خود زعفران ایرانی را به نام تولید افغانستان بسته بندی و دوباره به کشوری مانند هندوستان صادر می‌کند. این می‌شود که بخشی زیادی از این محصول گران بها رسمی و غیررسمی قاچاق می‌گردد.

وی گفت: مدیریت داخل به راحتی اعتبار ایران را تقدیم کشور دیگر می‌کند تا برای خود بازار سازی کند. به این ترتیب با محصول ایرانی برای خود ارزآوری دارد.

افت ۷۰ درصدی تولید زعفران

عضو هیأت رئیسه شورای ملی زعفران با بیان اینکه تاریخ زعفران ایران قدمت ۳ هزار ساله دارد، گفت: بر اساس آمار وزارت جهاد کشاورزی و آمار مراکز دولتی، حدود ۱۲۳ هزار هکتار از سطح کشور زیر کشت زعفران است که باید بیش از ۱۰۰۰ تن زعفران برداشت شود در حالی که تولید فعلی یک چهارم این عدد بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ تن است.

حسینی گازار افزود: بر اساس یک فرمول هر سال بین ۵ تا ۱۰ درصد سطح زیر کشت این محصول اضافه می‌شود چون مزارع هر چند سال یک بار باید جایگزین شوند و به نسبت این جایگزینی باید ۲ تا ۳ برابر سطح زیر کشت افزوده شود. بنابراین اگر تا چند سال قبل ۱۲۳ هزار هکتار سطح زیر کشت زعفران داشتیم قطعاً امروز این عدد به ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار هکتار رسیده است که باید ۱۰۰۰ تن محصول داشته باشد اما چرا فقط ۳۰۰ تن زعفران در کشور تولید می‌شود.

کشت سلیقه‌ای زعفران

این فعال در حوزه کشاورزی در ادامه سخنان خود یادآور شد: زعفران محصولی مناسب برای سرزمین‌های کم آب بوده زیرا در تابستان نیاز به آبیاری نداشته و در زمستان هم با بارش رشد می‌کند. همچنین کشت آن ویژه بوده و تا ۷ سال نیاز به کشت مجدد ندارد؛ تنها باید درست مدیریت شود.

وی گفت: در دهه ۵۰ تا ۶۰ عملکرد زعفران در هر هکتار بین ۶ تا ۷ کیلو گرم بود در حال حاضر با وجود افزایش سطح زیر کشت عملکرد به زیر ۳ کیلو گرم رسیده است. بر اساس آمار اعلامی مراکز دولتی از میزان کشت اینکه تولید ۲۲۰ تا ۲۳۰ تن زعفران در سال است یعنی عملکرد در هکتار حدود ۲ کیلو گرم بوده که با توجه به هزینه کرد در نیروی انسانی، انرژی، برق و… برای تولید ۱۰۰۰ تن برداشت، این عدد رضایت بخش نیست.

عضو هیأت رییسه شورای ملی زعفران با بیان اینکه درآمد کشاورز کاهش پیدا کرده که افزایش پیدا نکرده است، اعلام کرد: فعال این حوزه نیاز به آموزش دارد تا عملکرد در هکتار کشت خود را افزایش دهد وگرنه افزایش قیمت‌ها منجر به تورم می‌شود.

وی درباره وضعیت قیمت این محصول لوکس در بازار جهانی گفت: هر کیلو گرم زعفران حدود ۱۰۰ تا ۱۱۰ میلیون تومان بوده که تا ۵ ماه قبل این مبلغ، ۳۵ تا ۴۰ میلیون تومان بود. در واقع واسطه‌ها قیمت‌ها را در بازار مدیریت می‌کنند.

حسینی گازار با اشاره به فراگیری کشت زعفران در کشور اظهار کرد: افزایش قیمت، کشت زعفران را در کشور فراگیر کرده اما تولید سیستمی و اصولی نیست و هر کشاورز با به اشتراک گذاشتن تجربیات خود که همگی سلیقه‌ای است در بسیاری از استان‌ها تولید زعفران با عملکرد پایین در حال انجام است. این امر ناشی از عملکرد و سیاست گذاری نادرست نهادهای متولی است.

کد خبر 6091656 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • دستگیری قاتل مست دو زن در عروسی
  • معلمی که برای نسل جوان جاذبه داشت
  • ببینید | ادعای عجیب وزیر ارتباطات برای گرفتن تماس تصویری بدون اینترنت
  • ماجرای تلخ عروسی‌هایی که تبدیل به عزا می‌شوند
  • گنجی که فقط کچل‌ها دارند
  • از معلم‌بلاگری تا عجیب‌ترین هدیه‌ برای روز معلم!
  • دستگیری قاتل مست ۲ زن در عروسی | ماجرای تلخ عروسی هایی که عزا می شوند
  • تولید زعفران ۷۰ درصد افت پیدا کرده است/صادرات با نام دیگران
  • عروس و داماد درچه‌ای راهی خانه بخت شدند
  • اولین تصاویر از مجروح تازه داماد حمله جیش‌الظلم