Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-01@22:45:22 GMT

متفاوت‌ترین جشن عروسی در عصر کرونا + تصاویر

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۲۸۳۵۲

متفاوت‌ترین جشن عروسی در عصر کرونا + تصاویر

صراط:

این روزها ایران اسلامی جلوه‌های زیبایی از عشق و ایثار را به تماشا نشسته است و پیام صلح و نوع دوستی و عشق‌ورزی به هموطن را به دنیا مخابره می‌کند.

از پرستاری که مراسم جشن عروسی خود را به خاطر مبارزه با ویروس کرونا و خدمت به هموطنانش به تعویق  انداخت، از فداکاری پرستاران دیگری که هفته‌ها فرزندان خود را ندیده‌اند، از پزشکانی که شبانه‌روز تلاش کردند تا گل لبخند را بر چهره بیماران بنشانند، از مالکانی که اجاره بهای مغازه‌های خود را بخشیدند تا معلمانی که فداکاری‌هایشان در شادی خانواده‌های دانش‌آموزانشان تمامی ندارد و هر کدام به روشی سعی کردند در این روزهای سخت یار و غمخوار شاگردان خود باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

و حالا که رزمایش " کمک مومنانه" در سراسر کشور اجرا می‌شود صحبت از عروس و داماد جوانی است که هزینه عروسی خود را به رزمایش " کمک مومنانه" بخشیدند و با تهیه بسته‌های معیشتی سعی کردند آلامی بر زخم همشهریان خود باشند.

صحبت از لیدا دیوانی و فرهاد صادقی عروس و داماد جوان در شهرستان عجب‌شیر است که در تاریخ ۳۱ شهریور ماه سال ۹۷ دل به دل هم داده و سر سفره عقد نشستند و باهم پیمان بستند برای یک زندگی ساده، بی‌ریا و به دور از تجملات و اشرافی‌گری در کنار هم زیربنای یک زندگی را پایه‌گذاری کنند.

فرهاد صادقی دارای تحصیلات دیپلم بوده  در یک مغازه لوازم‌التحریر فروشی به فعالیت مشغول است  و خانم لیدا دیوانی نیز دارای تحصیلات کارشناسی ارشد بوده و شغل شریف معلمی را انتخاب کرده است.

 

چهارم اریبهشت ماه روز جشن عروسی

به روز پنجشنبه چهارم اردیبهشت ماه 99 روزی که این عروس و داماد جوان تعیین کرده بودند تا زندگی مشترک خود را آغاز کنند یک هفته مانده بود آنها برای انجام کاری نیت کرده بودند و هر روز که زمان می گذشت بر عزم و اراده آنها افزوده می‌شد تا اینکه سه روز قبل از موعد مقرر کارت‌های عروسی برای دعوت مهمانان آماده شد ولی در این کارت عروسی خبری از زمان و مکان عروسی نبود بلکه عروس و داماد جوان روزی که برای برگزاری جشن عروسی تعیین کرده بودند را  به توزیع بسته‌های معیشتی به نیازمندان در نظر گرفته بودند و در کارت عروسی خود نوشته بودند «هزینه مراسم عروسی در رزمایش کمک مومنانه خرج می‌شود.»

دوستان و آشنایان وقتی کارت عروسی آنها را دیدند زبان به تحسین آنها گشوده و از این کار استقبال کردند به طوری که استقبال آنها فراتر از تصور این عروس و داماد جوان بود.

شادی دل امام زمان (عج) و لبخند رضایت رهبر معظم انقلاب

با این عروس و داماد به گفت‌وگو پرداخته‌ایم تا از حال و هوای این روزهای خود و از تصمیمی که گرفتند سخن بگویند:

 فرهاد صادقی در پاسخ به این سوال که چرا تصمیم گرفتید هزینه عروسی خود را به رزمایش کمک مومنانه اختصاص بدهید گفت: در درجه اول شادی امام زمان(عج) و نائب برحقش امام خامنه‌ای عزیز، لبیک‌گویی به فرمایشات مقام معظم رهبری  امام خامنه‌ای (روحی فداه) در طرح کمک‌های مومنانه و سپس رفع گرفتاری برخی از همشهری‌های عزیز آسیب دیده از کرونا،کمک به کادر درمانی و پرستاران عزیز که در خط مقدم مبارزه با کرونا هستند  و در نهایت ارائه یک طرح و ایده برای عروس و دامادهای جوان از اهدافی بود که در نظر گرفته بودیم.

داماد جوان ضمن تشکر از همسر خود در انجام این کار گفت: جا دارد از همسرم تشکر ویژه‌ای داشته باشم که فداکاری و ایثار این کار برای اوست چرا که برای خانم‌ها خیلی سخت است که از آرزوهای خود بگذرند. این کار دل بزرگی می‌خواهد ولی برای آقایان زیاد سخت نیست، وقتی همسرم این پیشنهاد را مطرح کرد خوشحال شده و او را همراهی کردم.

خرج هزینه عروسی برای رزمایش کمک مومنانه

وی ادامه داد: پیشنهاد اولیه این طرح را خانم دیوانی مطرح کرد در حال بررسی بودیم که دراین  شرایط  چه کاری میشود انجام داد که به نظام، انقلاب و حضرت آقا کمک شود  و چطور می‌توانیم بیانات  مقام معظم رهبری را  درزندگی خودمان عملی کنیم که حضرت آقا در روز نیمه شعبان طرح کمک های مومنانه رو مطرح کردند.

وقتی این طرح  از سوی ایشان مطرح شد جرقه  این کار در ذهنمان زده شد، تصمیم گرفتیم ۵۰ عدد کارت عروسی تهیه کرده و بنویسیم « به دلیل جلوگیری از تجمع و شیوع کرونا مراسم عروسی برگزار نمی‌کنیم و تصمیم گرفته‌ایم  هزینه عروسی را رزمایش سراسری کمک‌های مومنانه تقدیم کنیم »

ابتدا  قصد نداشتیم این عبارت را در کارت عروسی بنویسیم بعد تصمیم گرفتیم  این جمله را نیز  روی کارت بنویسیم تا کسانی که کارت عروسی را  می‌بینند این رزمایش سراسری و فرمایش حضرت آقا تبلیغ  شود، به همین خاطر زیر کارت نوشتیم «هزینه  عروسی در رزمایش سراسری کمک‌های مومنانه خرج خواهد شد.»

استقبال از این کار حال دلمان را خوب کرد

وی با اشاره به واکنش‌های اقوام و اطرافیان خودشان اظهار داشت: ما خودمان را برای شرایط سخت و حرف و حدیث و انتقادهای زیاد آماده کرده بودیم، چون ما این کار را در شرایط فعلی وظیفه خودمان تشخیص داده بودیم با اعتقاد قلبی خواستیم برای نظام و انقلاب و ولایت کاری بکنیم محکم ایستادیم و کار را به لطف خدا انجام دادیم. اما بر خلاف تصورمان  با استقبال اطرافیان روبه‌رو شدیم و اکثرا این کار را پسندیده بودند و حالا  با تبریک‌های زیاد از دور و نزدیک روبه‌رو هستیم، این کار خداست و لطف خدا شامل حالمان شده است.

تقسیم شادی به سبک زوج جوان در عصر کرونا

لیدا دیوانی عروس جوان هم  هم به خبرنگار فارس در تبریز گفت: بعد از اینکه مراسم عقد برگزار شد در دوران نامزدی ما همیشه به برگزاری مراسم عروسی ساده و بدون تجمل‌گرایی فکر می‌کردیم. ‌به مراسمی که در آن گناهی نباشد و اسراف و ریخت و پاشی صورت نگیرد. ولی طرح خاصی نداشتیم تا اینکه در نیمه شعبان امسال وقتی مقام معظم رهبری طرح " کمک مومنانه " را مطرح کردند جرقه این کار در ذهن ما زده شد و تصمیم گرفتیم با بخشش هزینه عروسی خود به رزمایش " کمک مومنانه" سهمی در لبیک‌گویی به فرمان مقام معظم رهبری  داشته باشیم.

وی با اشاره به واکنش همسرش در زمان شنیدن پیشنهاد کمک به طرح مومنانه افزود: وقتی به همسرم پیشنهاد کردم هزینه عروسی خود را به این طرح اختصاص دهیم اول سکوت کرد بعد گفت« " آیا واقعا برای تو مهم نیست که شب عروسی لباس عروس نپوشی، آیا آرزو نمی‌کنی مثل سایر دختران دوست و فامیل و آشنایان لباس عروسی می‌پوشیدی" وقتی همسرم این حرف‌ها را مطرح کرد من گفتم آرزو یعنی به  هدف  والا دست یافتن ولی من به هدف والاتر فکر می‌کنم والاتر از لباس عروسی  و والاتر در ذهن من خوشحالی رهبرم بود. در این زمان که رهبرم تنهاست حداقل یک لبخند بر گوشه لبانش بنشانم چرا که لبخند او برای من یک دنیا ارزشمند است. با داشتن این تفکر پوشیدن یا نپوشیدن لباس عروسی دیگر جایگاهی برایم نداشت همین که مطیع امر ولایت باشم برایم کافی است.

آشنایی این دو جوان ولایی به فعالیت‌های فرهنگی و قرآنی آنها در موسسه تسنیم بر می‌گردد، مسوول موسسه تسنیم  در شهرستان عجب‌شیر باب آشنایی را باز کرده و دختر خانم جوان را برای ازدواج به آقای صادقی پیشنهاد می‌کند.

آشنایی عروس و داماد در موسسه فرهنگی تسنیم

داماد جوان نحوه آشنایی خود با عروس خانم  را این گونه  بیان کرد « من و خانم دیوانی از اعضای موسسه فرهنگی قرآن و عترت تسنیم  شهرستان عجب‌شیر هستیم.  فروردین سال ۱۳۹۷  در ایام اعتکاف دوستان در موسسه قرآن و عترت شهرستان عجب‌شیر خانم دیوانی را برای ازدواج  به من معرفی کردند، بنده آشنایی مختصری با وی  داشتم که به دوران انتخابات ریاست جمهوری سال 96 و کارهای مربوط به ستاد انتخاباتی بر می‌گشت.

وقتی معیارهای خود را بررسی کردم متوجه شدم با معیارهای خانم دیوانی مطابقت دارد بنابراین برای ازدواج پیشقدم شدم. البته مخالفت‌هایی برای این وصلت وجود داشت که با توسلات و عنایات خاصه امام زمان(عج) حل شد و خطبه عقدمان  توسط نماینده ولی فقیه در شهرستان عجب‌شیر، حاج آقا شربیانی در شب عید قربان سال ۹۷ جاری شد و این گونه بود  که این وصلت با نظر خاصه حضرت حق تعالی و الگو گرفتن از امام علی(ع) و حضرت زهرا(س) انجام گرفت.

بعد از ازدواج هم فهمیدیم که در دیدار رهبری ۲۹بهمن سال ۹۵ هم کاروان بودیم و چون همدیگر را نمی‌شناختیم متوجه این قضیه نشده بودیم.

مهریه زوج جوان 114 سکه بهار آزادی

میزان مهریه این زوج جوان  ۱۱۴ سکه بهار آزادی  است، آن چنانکه خودشان می‌گویند: اطرافیان رقم‌های بالا مدنظرشان بود ولی با اصرار عروس خانم و استدلال او مبنی بر اینکه برای خوشبختی و سعادت در زندگی به تعداد بیشتر سکه نیازی نیست  بر روی  ۱۱۴ سکه توافق شد.

وقتی از عروس جوان در مورد مهریه و آنچه که به عنوان مهریه عرف جامعه است می‌پرسم اظهار داشت: گزینه‌های زیادی برای تعداد سکه‌ها مدنظرم بود و البته پدر و مادرم و برخی آشنایان به تعداد زیاد سکه تاکید می‌کردند ولی وقتی استدلال‌ها و روشنگری‌هایم را در موضوع مهریه مطرح کردم نهایتا روی ۱۱۴ سکه بهار آزادی توافق نهایی صورت گرفت چرا که من به هیچ وجه دوست نداشتم در ابتدا زندگی خود را بر پایه مادیات و مادی گرایی بنا کنم.

این کار آنها باعث الگوسازی شده و دوستانشان از کار آنها استقبال کرده و دلشان می‌خواست آنها نیز بتوانند عروسی خود را به سبک و سیاق آنها برگزار می‌کردند.

 

سرباز ولایت

این زوج جوان، بسیجی مخلص و سرباز ولایت هستند و حالا آرزو می‌کنند  این خبر به مقام معظم رهبری برسد و لبخند رضایت ایشان باعث دلگرمی  آنها در ادامه مسیر همراهی و یکدلی آنان باشد.

حالا آنها با هزینه عروسی خود در طرح « کمک مومنانه» شرکت کرده و 25 بسته معیشتی شامل (برنج ،مرغ، روغن، ماکارونی به همراه  عکس و تقویم  وصیت سردار شهید  حاج قاسم سلیمانی ) آماده  کرده و با کمک برادران بسیجی به افراد آسیب دیده از کرونا تقدیم کرده‌اند.

سردار خرم فرمانده سپاه عاشورا و سرهنگ یحیی حیدری فرمانده سپاه ناحیه شهرستان عجب‌شیر جزو اولین نفراتی بودند که کارت عروسی این زوج جوان را دیده و از آنها تقدیر کرده‌اند به طوری که صادقی در این زمینه گفت:  وقتی فرمانده سپاه ناحیه شهرستان عجب‌شیر کارت ما را دیدند  خیلی خوششان آمده بود و زنگ زدند و تبریک گفتند و جا دارد از سردارعابدین خرم فرماندهی سپاه عاشورا که با ارسال لوح تقدیر و هدیه ما  را شرمنده کردند تشکر و قدردانی کنم.

وی ادامه داد: همچنین از دوستان در سپاه ناحیه عجب‌شیر مخصوصا از فرماندهی و اعضای موسسه فرهنگی قرآن و عترت تسنیم، تمام افرادی که در رزمایش سراسری کمک‌های مومنانه شرکت کرده‌اند و از پرستاران و کادر درمانی که واقعا این روزها در خط مقدم مبارزه با کرونا قرار دارند تشکر و قدردانی می‌کنم و از تمام قشرهای مختلف درخواست می‌کنم  در رزمایش سراسری کمک‌های مومنانه شرکت داشته و کمک کنند.

تقسیم شادی زوج جوان با آرزوی لبخند رضایت آقا

خانم دیوانی نیز به همه جوانان توصیه کر که: جوانان  زندگی مشترکشان را هر چه ساده‌تر برگزار کنند و شادی عروسی‌شان را با خانواده‌های آسیب دیده و کم بضاعت تقسیم کنند. گوش به فرمان رهبر جامعه اسلامی امام خامنه‌ای باشند و زندگی خود را در چارچوب اسلام بنا کنند تا سعادت حقیقی نصیب‌شان شود.

این زوج جوان در پایان تاکید کردند ما یک خواسته و آرزو داریم که این خبر به دست نائب المهدی عج امام خامنه‌ای عزیز (روحی فداه ) برسد و لبخند رضایت آقا ما را بس است.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: کرونا جشن ازدواج عجب شیر صراط رزمایش سراسری کمک های مومنانه عروس و داماد جوان هزینه عروسی خود شهرستان عجب شیر مقام معظم رهبری عروسی خود امام خامنه ای زوج جوان کمک مومنانه لبخند رضایت کارت عروسی لباس عروس جشن عروسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۲۸۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد

به گزارش خبرآنلاین، با آن که کشور با کمبود ۱۰۰ هزار پرستار مواجه است، وزارت بهداشت حاضر نیست حدود ۲۰ هزار پرستارِ طرحی را که طرح خود را گذرانده‌اند و در دوره کرونا نیز سنگ تمام گذاشتند، به کار گیرد.

همشهری آنلاین در گزارشی نوشت: پرستاری، یکی از مهم‌ترین مشاغل است که مستقیما با سلامت و جان مردم سر و کار دارد اما مشکلات شغلی و معیشتی این گروه که هر سال تنها وعده بهبود آن از سوی مسئولان داده می‌شود، طاقت پرستاران را بریده است.

ساعت‌های کاری زیاد، حجم سنگین کار، شیفت‌ها و اضافه‌کاری‌های اجباری‌ و با دستمزد اندک، فرسایشی بودن این شغل، اجرا نشدن قوانین اصلاح حقوق و مزایا، تاخیرهای همیشگی در پرداخت معوقه‌ها، کارانه های زیر یک میلیون تومان و حقوق‌های ناچیز ۱۲ تا ۱۴ میلیون تومانی موجب شده که خیلی از پرستاران با وجود علاقه به حرفه‌شان و با این که در این زمینه تحصیلات و دانش دارند، عطای این شغل را به لقایش ببخشند.

طی سال‌های اخیر شاهد چندین موج مهاجرت پرستاران از کشور و یا تغییر شغل آنها بوده‌ایم. مشکلات شغلی پرستاران تا حدی طاقت‌فرسا شده که این روزها مدام خبر استعفای دسته جمعی آنها از مراکز درمانی را می‌خوانیم و می‌شنویم. هفته گذشته بود که ۴۳ نفر از پرستاران اتاق عمل و بیهوشی بیمارستان شهدای تجریش تهران استعفای دسته‌جمعی دادند. اواخر فروردین هم ۲۲ پرستار بیمارستان تخصصی طالقانی چالوس به صورت گروهی استعفا دادند. به این لیست باید پرستاران بیمارستان طالقانی آبادان و چند مرکز درمانی یزد را هم اضافه کرد که استعفای دسته‌جمعی‌شان در ماه‌های گذشته خبرساز شد. اتفاقی که در یک‌ سال گذشته بارها در مراکز درمانی مختلف رخ داد.

۲۰ هزار پرستار طرحیِ بلاتکلیف

سوی دیگر این ماجرا پرستارانی هستند که دوره طرح خود را در دوران پاندمی کرونا گذراندند و وزارت بهداشت نیز قول جذب و استخدام آنها را داد، اما بعد از فروکش کردن کرونا به وعده‌های خود عمل نکرد و آنها را به حال خود رها کرد. پرستارانی که جان خود را کف دست گرفتند و حتی تعداد زیادی از آنها به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.

سید محمد علوی، پرستار بالین و فعال صنفی حوزه پرستاران در گفتگویی به این موضوع اشاره می‌کند که با وجودِ کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور، وزارت بهداشت حاضر نیست ۲۰ هزار پرستار را که طرح خود را در دوره کرونا گذرانده‌اند و به پرستاران طرحی شناخته می‌شوند، جذب کند.

علوی می‌گوید: این پرستاران در دوره مخوف کرونا ایثار کردند و به جامعه خدمت کردند. آنها می‌توانستند طرح‌شان را به تعویق بیندازند اما ازخودگذشتگی کردند و طرح خود را زودهنگام شروع کردند که کارها روی زمین نماند. ما تعداد زیادی دانشجوی ترم ۸ داشتیم که درس‌شان تمام‌نشده، طرح‌شان را شروع کردند و در دل کرونا رفتند.

پرستارانی که با سابقه ۲۰ ساله، شرکتی هستند

در دوره کرونا تعدادی از پرستاران به تازگی طرح خود را به اتمام رسانده بودند، اما مسئولان با دادن فراخوان و بستن قرادادهای کوتاه‌مدت ۶ ماهه و وعده استخدام و تامین امنیت شغلی، آنها را هم نگه داشتند. چون بیمارستان‌ها به شدت دچار کمبود نیرو بود. این را علوی می‌گوید و ادامه می‌دهد: وعده‌ها باعث شد که خیلی از پرستارها با وجود اتمام طرح‌شان ماندند و کار کردند. اما بعد از پاندمی کرونا با کم‌لطفی و بی‌مهری مسئولان مواجه شدند.

این فعال صنفی پرستاران می‌گوید: ما الان حدود ۲۰ هزار نیروی پرستار کارکشته داریم که ۴ سال درس خوانده‌اند و برادری خود را هم در بحران کرونا ثابت کردند، اما وزارت بهداشت آنها را به کار نمی‌گیرد. در این میان پرستارانی هم داریم که بیش از ۲۰ سال سابقه کار دارند، اما هنوز شرکتی هستند و تبدیل وضعیت نشده‌اند.

از تغییر شغل تا مهاجرت به کشورهای عربی

میانگین حقوق پرستاران با در نظر گرفتن سابقه فعالیت آنها بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان است. این را فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید و ادامه می‌دهد: پرستاران باید چند جا کار کنند تا بتوانند زندگی خود را بگذرانند. خیلی از آنها هم تغییر شغل داده‌اند؛ در تاکسی اینترنتی کار می‌کنند، آنلاین‌شاپ زده‌اند و ... . فقط هم معیشت پرستاران مشکل ندارد. ما همکار پزشک داریم که هنوز پروانه مطب خود را نگرفته و بعد از شیفت درمانگاه مسافرکشی می‌کند.

علوی می‌گوید: مشکلات معیشتی پرستاران و عدم اجرای تبدیل وضعیت آنها باعث شده که خیلی از آنها اقدام به مهاجرت کنند. حقوق و مزایای پرستارانی که به عمان مهاجرت کرده‌اند، ۶ برابر حقوق یک پرستارِ فعال در ایران است.

او می‌گوید: متاسفانه پرستارانِ کشورهای حاشیه خلیج فارس را ایران دارد تامین می‌کند. چون الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشورهای حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آنها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم و خودمان دچار کمبود باشیم. مساله این است که کمبود پرستار در نهایت به سلامت مردم آسیب می‌زند. نه به کس دیگری.

هر ساعت اضافه‌کاری ۱۵ هزار تومان!

قانون تعرفه خدمات پرستاری، یکی از قوانین اصلاح حقوق پرستاران بود که در سال ۱۳۸۶ به تصویب رسید اما هرگز عملیاتی نشد. تا این که در سال ۱۴۰۰ خود مقام معظم رهبری ورود کردند. با این حال این قانون هرگز به سرانجام نرسید. فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: این قانون که گفته می‌شود اجرایی شده، با چیزی که در شیوه‌نامه آن آمده است، خیلی تفاوت دارد. درواقع فقط دارند کارانه ادوار قبل را به اسم تعرفه خدمات پرستاری پرداخت می‌کنند. الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشورهای حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آنها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم

علوی توضیح می‌دهد: تعرفه خدمات پرستاری، یک قانون است که ده‌ها بار از سوی خود حاکمیت ضمانت اجرایی گرفته است. مقام معظم رهبری بارها در روزهای پرستارِ سال‌های مختلف به مسئولان تاکید کردند که این قانون را اجرا کنند. با این حال این قانون هنوز اجرا نشده است. یکی از تاکیدهای رهبری این بود که: «با کادر سلامت ایام کرونا نباید مانند کارگر فصلی رفتار شود.» اما متاسفانه وزارت بهداشت دقیقا فصلی برخورد کرد و بعد رفع نیازش در دوره کرونا به آنها گفت: «به سلامت»!

به گفته علوی، هر پرستار علاوه بر ۱۷۰ تا ۱۸۰ ساعت کار موظفی در ماه، باید ۱۵۰ تا ۲۰۰ ساعت هم اضافه‌کاری داشته باشد. اما مبنای پرداخت هر ساعت اضافه‌کاری آنها فقط ۱۵ هزار تومان است! آیا این مبلغ با این حجم از فشار کار و فرسایشی بودن این شغل عادلانه است؟ این نشان می‌دهد که نظام پرداخت وزارت بهداشت نیاز به بازنگری جدی دارد.

لزوم احیای قانون حمایت از مدافعان سلامتِ ایام کرونا

وزارت بهداشت به تازگی اعلام کرده که در سال ۱۴۰۳ قصد استخدام ۲۵ هزار نیرو را دارد. در این میان، تعدادی از فعالان صنفی پرستاری در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری از او خواسته‌اند که برای حل مشکل شغلی پرستاران، طرح استفساریه‌ای به مجلس ارائه دهد و این استفساریه پس از دریافت موافقت مجلس، به وزرات بهداشت ابلاغ شود و دستور دهد که وزارت بهداشت از منابع مالی خود، پرستاران طرحی را به کارگیری کند. هر پرستار علاوه بر ۱۷۰ تا ۱۸۰ ساعت کار موظفی، ماهانه باید ۱۵۰ تا ۲۰۰ ساعت هم اضافه‌کاری داشته باشد. اما مبنای پرداخت هر ساعت اضافه‌کاری فقط ۱۵ هزار تومان است!

علوی می‌گوید: وزارت بهداشت هم توان اجرایی این کار را دارد و هم پولش را. حتی اصرار داریم که این استفساریه در لایحه بودجه سالانه هم گنجانده شود. اگر این اتفاق رخ دهد، گام بزرگی در جهت کاهش مشکلات جامعه پرستاری برداشته خواهد شد.

این فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: درضمن ما قانونی داریم که در دوران کرونا به نام قانون "حمایت از ایثارگران و مدافعان سلامت در ایام کرونا" که در ستاد ملی کرونا وضع شد. خواسته ما احیای این قانون است. البته بدون برگزاری هیچ آزمونی برای پرستاران. آزمون این نیروها همان کرونا بود و نیاز نیست دوباره در آزمونی شرکت کنند. حتی اگر مهارت نداشتند، در دوره کرونا کاملا کارآزموده و کارشناس شدند و اتفاقا الان به درد دسیستم می‌خورند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901641

دیگر خبرها

  • دستگیری قاتل مست دو زن در عروسی
  • ماجرای تلخ عروسی‌هایی که تبدیل به عزا می‌شوند
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • دستگیری قاتل مست ۲ زن در عروسی | ماجرای تلخ عروسی هایی که عزا می شوند
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • پس‌لرزه عروسی دختر در هتل گران | تکلیف خودتان را از حیث اقتصادی روشن کنید | چرا همیشه صحبت شما و فرزندانتان است؟
  • انتقاد یک مقام سابق از عروسی مجلل دختر شمخانی